Tidningen Vi + Nummer = sant!Pekka Koskenvoima/Thron Ullberg Foto: Pekka Koskenvoima/Thron Ullberg
Nyheter [2011-12-19]

Tidningen Vi + Nummer = sant!

Stockholm. Årets Nummerjulklapp är: fortsatt liv för Nummer! Efter en tids ovisshet om Nummers framtid har vi nöjet att meddela att Sveriges mest spridda teatertidning lever vidare. Från och med 1 januari tar Tidningen Vi över det redaktionella ansvaret.

Teatersajten Nummer.se grundades år 2000 och drevs och utvecklades under elva år av chefredaktör Ylva Lagercrantz Spindler. I dagsläget har Nummer.se ungefär 22 000 unika besökare per månad. Nummers nyhetsbrev når cirka 17 000 prenumeranter.


I början på året bestämde sig Riksteaterns ledning för att undersöka om det fanns möjligheter att driva Nummer vidare i annan form. Utredningen har nu resulterat i att Tidningen Vi tar över det redaktionella ansvaret, medan Riksteatern kvarstår som huvudman. Undertecknad, Anna Hedelius, sitter kvar som chefredaktör och Sofia Wadensjö Karén, vd och chefredaktör på Tidningen Vi, blir ansvarig utgivare:


  – Vi är både glada och stolta. Riksteatern når ju ut över hela landet samtidigt som organisationen är folkbildande – precis som Tidningen Vi. Ett samarbete oss emellan känns egentligen väldigt självklart. Att vi dessutom nyligen har utökat vår bevakning av landets scener i Tidningen Vi borgar för spännande redaktionell samverkan. Genom att ta över driften av Nummer.se förstärker vi vår redaktionella kompetens och får ytterligare en plattform för våra annonsörer, säger Sofia Wadensjö Karén.


Som en av Nummers första och hela tiden trogna Nummerskribenter är jag givetvis oerhört glad och stolt över att få förvalta och, tillsammans med Tidningen Vi, utveckla hela Sveriges teatersajt. Glad och tacksam är jag också över att tidigare chefredaktörer Ylva Lagercrantz Spindler och Maina Arvas finns vid min sida som frekventa kritiker och skribenter. Kvar i Nummerstallet har jag också övriga skarpa frilansjournalister som galopperar runt för att se teater runtom i Sverige. Utan alla dessa vakna teaterskribenter skulle det inte vara möjligt att göra en teatertidning som Nummer.


Under julen passar vi på att ta lite ledigt. Denna vecka publicerar vi som vanligt men i mellandagarna får ni hålla er till tåls till den 30 december, då vi presenterar vinnarna av Nummers publikpris. Du som inte redan har röstat på Årets bästa föreställning – passa på att genast göra det här. 


Efter trettonhelgen är vi sedan tillbaka för att utvilade ta itu med en ny svensk scenvår!


Länk:
Margareta Sörensons kommentar till samarbetet mellan Vi och Nummer.

Anna Hedelius

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare