Sissela Kyle kan fira sitt nyvunna chefskap på Parkteatern.
Nyheter [2014-12-17]

Sissela Kyle till Parkteatern

STOCKHOLM. Skådespelaren och regissören Sissela Kyle blir ny chef för Parkteatern, Stockholmarnas egen sommarteater. Hon efterträder Linda Zachrison, som blir kulturråd i Washington.

Den nya Parkteaterschefen Sissela Kyle är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm och gjorde sin scenskolepraktik 1980 i Tolvskillingsoperan på just Parkteatern. Som skådespelare har hon medverkat i flera föreställningar på Kulturhuset Stadsteatern, de senaste åren även som regissör. Bland annat satte Sissela Kyle 2012 upp Carin Mannheimers I sista minuten 2012. Under 2015 kommer nya avsnitt av hyllade Fröken Frimans krig i SVT där hon spelar titelrollen.
– När jag fick frågan att bli chef för Parkteatern kände jag direkt att det här vill jag! Parkteatern är en fantastisk kulturinstitution som verkligen speglar hela Stockholm genom sina många spelplatser. Jag är så glad för förtroendet. Det är ett riktigt hedersuppdrag att efterträda Linda Zachrison som har varit en jättebra parkteaterchef, säger Sissela Kyle i ett pressmeddelande.

Nummer.se

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare