Nyheter [2014-10-30]

Klunganmedlemmar släpper bok

VÄSTERBOTTEN. ”Det är tidig morgon och färgglada ballonger fladdrar i doften av bensin och diesel. Sven har gått med på att det tas bilder där vi låtsastankar våra hästar och samtidigt håller i varsin korv.”

Så inleds avresan från Umeå och huvudsponsorn Statoil Öbacka (dealen: gratis Statoilkorv Västerbotten runt + två kubik björkved) när Klunganmedlemmarna Olof Wretling och Sven Björklund likt Bröderna Grimm ger sig ut på jakt efter det muntliga berättandet i Västerbotten – en konstform Klungan ofta driver med på ett kärleksfullt sätt.

Klungan har vid det här laget gjort en rad scenföreställningar och flera radio- och tvprogram som Ingen bor i skogen och Mammas nya kille. I höst turnerar de landet runt med På rätt sida om okej. Nu ger de sig alltså i kast med ett nytt medium: boken. I ”Till häst genom Västerbotten” drar de ut på berättarjakt till häst som klassiska upptäcktsresande. Boken rymmer också foton av Elin Berge. Olof Wretling och Sven Björklund gör också några scenföreställningar i samband med boksläppet, den här veckan på Södra teatern i Stockholm och nästa vecka på Sagateatern i Umeå.

Malin Palmqvist

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare