Fjorton artister från fyra länder medverkar i Turteaterns Sånger från Norden. Foto: Jonas Jörneberg
Nyheter [2014-10-28]

Nordiska sånger i november

NUMMERS SCENTIPS. En samisk nationalpoet i Kiruna, ett virtuellt underland på Östgötateatern, fotboll på Dansens hus och de sista kvarvarande trollen i Malmö. Nummer tipsar om några av novembers premiärer.

Sånger för Norden, Turteatern, Kärrtorp, Stockholm
Fjorton artister från fyra länder vrider och vänder på tidens bruna klang i denna musikteaterföreställning med musik av Daniel Rossetti. För text och regi står alltid lika oborstade Nils Poletti.
Premiär 1 november

Petrolio 2, Dansens hus, Stockholm
Koreografen Christina Caprioli följer upp sin föreställning Petrolium från 1994. Språk, kön, politik, poetik samt en fotbollsmatch (!) utlovas.
Premiär 12 november

The nether, Östgötateatern, Linköping
Thrillerartat blir det i detta drama om det virtuella underlandet The Nether, som erbjuder möjligheten att leva ut sina fantasier utan begränsningar. En kvinnlig kriminalinspektör gör det vi alla ibland drömmer om – förklarar krig mot teknikens framsteg. Premiär 21 november

Áillohaš – solens son, Riksteatern, Kiruna samt turné
En hyllning till samernas nationalpoet, Nils-Aslak Valkeapä, som gestaltade naturen genom poesi, konst och musik. Med bakgrund i hans liv tecknas också samernas historia som ett rättslöst folk.
Premiär 26 november

De sista trollen, Malmö stadsteater
Om troll och människor i en nyskriven familjeföreställning signerad duon Dennis Magnusson (text) och Dennis Sandin (regi). Samtida och sagolikt.
Premiär 29 november 


Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare