Malin Axelsson blir ny chef för Radioteatern, teatern som finns tillgänglig i alla människors hem. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Nyheter [2014-11-24]

Malin Axelsson till Radioteatern

STOCKHOLM. Malin Axelsson blir ny konstnärlig ledare för Radioteatern. Hon lämnar därmed sin tjänst som konstnärlig ledare vid Ung scen Öst.

Dramatikern, prosaförfattaren och regissören Malin Axelsson, som idag är konstnärlig ledare och chef för Ung scen Öst, blir ny konstnärlig ledare för Radioteatern i mars 2015. Hon efterträder därmed Stina Oscarson, som slutade sin tjänst som konstnärlig ledare i förtid.
– Jag ser fram emot att utforska och utvidga begreppet radioteater. Jag tar också med mig ett hängivet textintresse och stort engagemang för den unga publiken, säger Axelsson i ett pressmeddelande.

Malin Axelsson utbildade sig till dramatiker på Dramatiska institutet och tog examen 2002. Hon har bland annat skrivit pjäser för Riksteatern, Stockholms stadsteater och Upsala stadsteater.

På Ung scen Öst har Malin Axelsson sedan år 2009 framgångsrikt utvecklat teater för den unga publiken i Östergötland. Hon har bland annat regisserat föreställningarna Mitt hjärtas okända arkiv, Rose Rose Rose, Den magiska cirkeln och Roflmaowtime.

Malin Axelsson är nominerad till Augustpriset 2014, barn och ungdomsboksklassen, för boken Jag blir en bubbla som blir ett monster som blir ett barn. I kväll tillkännages vem som får priset (se livesändning av galan här.) Våren 2016 debuterar hon med romanen Anropa.

* Nummers chefredaktör Anna Hedelius uttalar sig om utnämningen här.

Nummer.se

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare