Annonsera på Nummer.se

Nå hela Teater-Sverige med ett klick!
– annonsera på Sveriges största teatertidning på nätet

Kommunicera med teaterintresserade i hela Sverige. Med en annons på den rikstäckande och oberoende teatersajten Nummer.se får du prisvärt och enkelt kontakt med folk du vill ska sitta i just ditt publikrum. I oktober 2010 hade vi c a 17 000 scenkonstintresserade prenumeranter på vårt nyhetsbrev som vi skickar ut en gång per vecka och drygt 22 000 unika besökare per månad på sajten (källa: Google Analytics).
Annonsen kan vara en bild, en rörlig flash eller ett script, och via ett klick länkar den besökarna direkt till din biljettförsäljning eller hemsida.

KONTAKT
Annonsansvarig: Magnus Krumlinde
E-post: [email protected]
Tel: 08-22 44 80

NYA ANNONSPRISER 2012

1. Annonsering i toppen på sajten (”hockeyrink”). En unik plats med optimal synlighet på alla undersidor på sajten: 5 500 kr/veckan + moms inklusive reklamskatt, fast pris.

2. Annonsering i högerspalt med exponering på alla huvudsidor och undersidor
Pris: 2 000 kr per vecka + moms, inkl. reklamskatt, fast pris baserat på antal exponeringar annonsen får på sajten.

3. Annonsering i det redaktionella materialet (vänsterspalt).
Pris: 2 500 kronor/vecka + moms. fast pris baserat på antal exponeringar annonsen får på sajten.

Synlighet: Exklusiv plats i det redaktionella materialet på startsidan. Här kan endast en annons ligga per annonsperiod och den loopar alltså inte med andra annonser.

4. Medverkan i Nummers nyhetsbrev
Man kan även delta med ett rabatterbjudande i Nummers nyhetsbrev, som går ut till cirka 17 000 läsare varannan vecka. Detta gäller för den som har bokat minst en två veckors annonsperiod och lämnar en rabatt om minst 25% på biljettpriset till mottagarna av nyhetsbrevet. Vill man delta i nyhetsbrevet med ett rabatterbjudande debiteras en kostnad om 950 kr för medverkan per införande.

5. Annonsplats i Nummers nyhetsbrev
Det går också att annonsera i Nummers nyhetsbrev, som går ut till cirka 17 000 läsare varannan vecka. Bildformat: Banner med bredden 600 px och maxhöjden 250 px, jpg- eller gif.
Pris: 5000 kr

Betalningsinformation: För enkelhetens skull kör vi inte betalning per klick utan utifrån den exponering annonsen får på sajten. I dag uppgår antalet unika besökare som går in på Nummer till drygt 16 000 personer per månad (Källa. Google Analytics, december 2010).

MATERIALINFORMATION

Mått
1. Annons toppbanner:
1 000 B x 120 H pixlar

2. Annons högerspalt:
250 pixlar B x 250 pixlar H

3. Annons vänsterspalt:
447 pixlar B x 90 pixlar H

Filformat
JPEG eller GIF. Flash- och GIF-animationer går också bra.

Flash: Tänk på att länken till den sida du vill att flashbannern ska länka till måste kodas in i flashen.

Script: Vi tar också emot scriptbaserade annonser för tredjepartsmätning.

ANNONSBOKNING
Skicka senast 2 veckor före införandet ett mejl till [email protected] med följande information:
Företag/organisation
Benämning på annonsen (titel/projektnamn)
Önskad annonsplats (höger- eller vänsterspalt enligt ovan info)
Länk till den webbplats som annonsen ska länkas till
Önskad period (vi jobbar med bokning av hela veckor)
Fakturaadress
Kontaktperson med telefonnummer

MATERIALLEVERANS
Skicka ditt material, tillsammans med en länk till den webbplats du vill att din banner ska länkas till senast fyra dagar före överenskommen publicering till [email protected]. När vi har fått din bokning skickar vi en bokningsbekräftelse per mejl.

Sveriges enda nättidning exklusivt för scenkonst
Nummer.se är en nyhetstidning på nätet för teater. Vi bevakar alla former av scenkonst i hela landet sju dagar i veckan, i form av nyheter, recensioner, intervjuer, webb-tv och mycket annat. Materialet du hittar hos oss är unikt för Nummer, vi arbetar redaktionellt med egna skribenter och recensenter – läs mer om Nummer.

Nå en annorlunda målgrupp
Nummer.se besöks av mellan 15 000 och 22 000 unika besökare per månad (källa: Clicktracks), under premiärsäsongen ca 22 000 unika besökare per månad och cirka 17 000 personer prenumererar på vårt nyhetsbrev som vi skickar ut varje torsdag. Genom att annonsera på Nummer.se når du en starkt scenkonstintresserad målgrupp, som aktivt söker information om scenkonst och deltar i diskussionen om den.
En läsarundersökning gjord av Brand Clinic visar dessutom att den genomsnittsliga Nummerläsaren kan beskrivas på andra sätt än det som brukar utmärka kulturkonsumenten i allmänhet: bland annat är 6 av 10 besökare yngre än 45 år och drygt 45 procent är män.

Vilka annonserar hos Nummer.se?
I Nummer.se finns annonser för scenkonstföreställningar, platsannonser och kursprogram från stora och små teatrar, skolor och andra företag som vill exponeras för folk som läser om scenkonst.

* Nummer.se har utsetts till ”Årets kultur- & debattsajt 2005” av tidningen Internetworld och ”Årets nättidskrift 2007” av FSN på Bokmässan, nominerats till Svenska publishingpriset och flertalet gånger valts till månadens bästa kultursajt i diverse tidningar.