Sextrakasserier på Kungliga OperanKungliga Operans balettchef Marc Ribaud har fått en arbetsrättslig varning på grund av att han utsatt en kvinnlig medarbetare för sexuella trakasserier. FOTO: Carl Thorborg
Nyheter [2010-01-12]

Sextrakasserier på Kungliga Operan

JÄMSTÄLLDHET. Kungliga Operans balettchef Marc Ribaud har skickat mejl med sexuellt innehåll till en kvinnlig medarbetare. Nu får han en skriftlig, arbetsrättslig varning som skulle kunna innebära att han avskedas med omedelbar verkan. Detta rapporterar Dagens Nyheter.

På måndagen pratade Marc Ribaud med personalen på Operan om händelserna och sa då bland annat att han bett den utsatta kvinnan om ursäkt.
   Kungliga Operans personalchef Ylva Arnold säger till Dagens Nyheter att Operan ”aldrig skulle säga upp” Ribaud på grund av ”den lilla händelsen”, och operachefen Anders Franzén menar att det handlar om ”ett överförfriskat mejl”. Franzén säger till SR Kulturnytt att han tycker att Ribaud ”är en utmärkt balettchef” men att händelsen visar prov på dåligt omdöme.


Kungliga Operans skyddsombud, sångaren Magnus Kyhle, säger till DN att man har arbetat fackligt internt med arbetsmiljöproblem i huset under hela hösten och att dessa arbetsmiljöproblem just ”härrör från processen kring Marc Ribauds agerande”. Just nu sammanställs en förtroendeomröstning av facket om Marc Ribauds framtid på Kungliga Operan.


 

Nummer.se

Share/Bookmark
Tyck till!

Så här tycker Nummers läsare